Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma

Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma

Merhaba sevgili takipçilerim. Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya servislerinden olan Facebook'a duyulan bu ilgi beraberinde kötü amaçlı yazılımların oluşturduğu güvenlik tehditlerini de beraberinde getirmekte. Bir hizmetin veya uygulamanın yaygın kullancı tabanına sahip oluşu onu güvenlik tehditlerinin öncelikli hedefleri arasına sokabiliyor. Bu nedenle size yardımcı olabilmek adına Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma adlı rehber yazımızı hazırlama ihtiyacı duyduk. Her Facebook kullanıcısının başına gelebilecek bir durum olan Facebook zaman tünelindeki istenmeyen paylaşımlar genelde kendisini normal bir paylaşımmış gibi gösteren ve merak unsuru oluşturarak kullanıcıları üzerine tıklamaya yönlendiren kötü amaçlı içerikler tarafından gerçekleşmektedir. Bu paylaşımlar sizi Facebook dışındaki bir siteye yönlendirirler ve hesabınıza sızarak sizin zaman tünelinizden bilginiz dışında paylaşımlar yaparlar. İşin kötüsü kendilerini gizleyen bu paylaşımları kendi profilinizde görememektesiniz ve farkına varıp kaldıramamaktasınız. Ancak arkadaşlarınız tarafından uyarıldığınızda farkına varabileceğiniz bu durumu nasıl önleyebileceğinizi ve uygunsuz ve istenmeyen paylaşım kaldırma işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi bu resimli anlatım içeren yazımızda size aktaracağız.

İstenmeyen ve Uygunsuz Paylaşımlardan Kurtulma

Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Facebook'u açarak kendi profil sayfamızı açıyoruz. Profilimiz açıkken "Hareketler Dökümü" adlı bölmenin üzerine tıklıyoruz:

Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma

Hareketler dökümüne tıkladıktan sonra Facebook zaman tünelimizde bizim göremediğimiz; fakat arkadaşlarımızın görebildiği bütün paylaşımlar listelenecektir. Bu sayfada adımıza yapılan uygunsuz paylaşımı tespit ediyoruz ve hemen "... bir fotoğrafı beğendi" tarzındaki yazının altındaki paylaşım saatinin üzerine tıklıyoruz:
Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma
Paylaşım saatine tıkladığımızda Facebook bizi direkt olarak normalde profilimizde ve zaman tünelimizde göremediğimiz uygunsuz paylaşıma yönlendirecektir. Paylaşım açıldığında sağ üst köşedeki düzenleme kısayoluna tıklayarak kaldırma işlemini gerçekleştirebiliyoruz:
Facebook'ta İstenmeyen Paylaşımları Kaldırma

Düzenleme kısayoluna tıkladıktan sonra açılan menüde bize iletiyi silmenin yanında spam veya kötü amaçlı bir içerik olarak bildirebilme imkanı da tanınmakta. Her iki seçenek de işinizi görecektir. Bu seçenekleri kullanarak bu paylaşımları zaman tünelinizden çıkarabilir ve Facebook'u eski haline döndürebilirsiniz. Bu yolla kendisini bir haber, fotoğraf, video gibi gösteren içerikleri silebilmekteyiz. Ayrıca iletiyi şikayet ederek aynı kaynağın gelecekte de hesabımızı etkilemesinin önüne geçebiliriz.

Eğer bu tip paylaşımları engellemek istiyorsanız Hereketler Dökümü sayfasını sık sık ziyaret etmenizde fayda var. Genel bir tavsiye olarak, sizi Facebook dışarısındaki bilmediğiniz bir kaynağa ait bir internet sitesine yönlendiren içeriklerden kaçının ve arkadaşlarınız da benzer paylaşımlar yaptığında bu iletileri raporlayın.

Bu yöntemi mobil cihazlarınızdaki internet tarayıcınızda Facebook açıkken tarayıcı ayarlarından masaüstü görünümünü seçerek de uygulayabilmektesiniz. Bu sayede Facebook tıpkı bir masaüstü bilgisayarda çalışıyormuşçasına açılacak ve size hareketler dökümünü görme ve düzenleme imkanı sunacaktır.

Umarız rehberimiz size uygunsuz içerik kaldırma konusunda yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

0 yorum:

Yorum Gönder

~~~~~~~~~~~~~~~~~Yorum Kuralları~~~~~~~~~~~~~~~

Yorum yazmak için Google hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Eğer Google hesabınız yoksa yorum kutusundaki ''yorumlama biçimi''ne tıklayıp ''adı/url''yi seçerek İsminizi girin ve devama tıklayın.

1. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır, lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2. Küfür veya argo, spam içeren yorumlar barındırılmaz, silinir.

3. Türkçe imla kurallarına uymayan yorumlar kesinlikle yayınlanmayacaktır.


4. Youtube ve hizliresim.com haricinde yorumiçi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

**Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan Beni Bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.**