Bilinçaltı hakkında bilmediklerimiz

Bilinçaltı hakkında bilmediklerimizBilinçaltımız zihnimizin yaklaşık %88’ini kaplarken, bilincimiz sadece %12’lik alanı oluşturur. Yani, bilinçaltımız hakkında bilmediğimiz pek çok detay var.

Bildiğiniz gibi bilinçaltı, hafızamızdan, alışkanlıklarımızdan, karakterimizden ve inançlarımızdan sorumlu olduğu gibi vücut işlevlerimizi de kontrol ediyor.
Bilim adamları beynimizin farkındalık durumunun dört ayrı evreden oluştuğunu saptamışlardır. E.E.G. adındaki tıbbi alet sayesinde bu dört ayrı evredeki beyin dalgalarımız, beynimizdeki nöronlar arasındaki elektrik alış-verişi sayesinde ölçümlenebiliyor. Bu ölçüm ile de farkındalığımızın boyutu anlaşılmış oluyor.
Ancak farkındalık durumumuzun günün her saatinde en yüksek seviyede olması sizin de tahmin edeceğiniz gibi mümkün değil. Hatta uzmanlar “alpha state” adı verilen ve beyin fonksiyonlarının yavaşlayarak farkındalık durumunun en aza indirgendiği evrede mutlaka belirli bir süre geçirilmesi gerektiğinizi vurguluyorlar. Çünkü bu evrede beynimiz tazeleniyor ve tıpkı elektronik aletler gibi şarj oluyor. Fakat alpha evresinin asıl önemi bilinçaltımıza açılan bir kapı niteliğini taşıması.
Beynimiz dinlenirken bir başka evreye giriyoruz. Bu evrede başarılı olmamızda önemli bir etken olan yaratıcılığımız en üst seviyeye ulaşıyor. Yeni düşünceler ve yeni inançlar bilinçaltımızda yeni anlamlar kazanıyor.
Bilinçaltımız hiçbir zaman işlevlerini sonlandırmıyor; 7/24 çalışıyor. Her an, her dakika beş duyunuzdan edindiğiniz tüm verileri kategorilere ayırıyor ve kaydediyor. Ancak bu kaydetme işlemi sırasında kesinlikle yargılara yer yok; bilinçaltımızın doğru-yanlış ya da gerçek-hayal ayrımı yapma yetisi yok. Bu bilinçaltınıza vereceğiniz her olumlu komut size aynı şekilde geri dönecektir.
Beynimizin gelişimi için hazırlanmış bazı programlar zihnimizin derin bir dinlenme sürecine girebilmesini sağlayarak ve bilinçaltımızı yenilenerek çok daha sağlıklı bir hayat sürmemizi sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

~~~~~~~~~~~~~~~~~Yorum Kuralları~~~~~~~~~~~~~~~

Yorum yazmak için Google hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Eğer Google hesabınız yoksa yorum kutusundaki ''yorumlama biçimi''ne tıklayıp ''adı/url''yi seçerek İsminizi girin ve devama tıklayın.

1. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır, lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2. Küfür veya argo, spam içeren yorumlar barındırılmaz, silinir.

3. Türkçe imla kurallarına uymayan yorumlar kesinlikle yayınlanmayacaktır.


4. Youtube ve hizliresim.com haricinde yorumiçi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

**Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan Beni Bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.**