Anadolu Efes can yaktı!


THY Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda EA7 Emporio Armani karşısında büyük farkla önde olmasına rağmen kaybetti.
 
Dusko SavanovicBasketbolda, THY Avrupa Ligi B Grubu'nda Anadolu Efes, deplasmanda İtalyan ekibi EA Olimpia Milano’ya 77-73 yenildi.
Karşılaşmanın ilk çeyreği iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla geçidl. Anadolu Efes'te Lucas, ev sahibi ekipte Samuels attıkları 10'ar sayı ile takımlarına katkı sağladı. Bu periyodun son bölümüne girilirken, İtalyan temsilcisi farkın açılmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 23-21 Anadolu Efes lehine sonuçlandı.
İkinci çeyreğin başında iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Maçın 15. dakikasından savunma ve hücumdaki etkinliğini artıran Anadolu Efes, periyodun son bölümünde Semih ve Vasileiadis’in sayılarıyla farkı 9 sayıya çıkardı ve devreye 41-32 önde girdi.
Maçın üçüncü çeyreğinde oyunun kontrolünü elinde tutan Anadolu Efes, hem savunmada hem hücum da etkisini artırdı. Lacivert-beyazlılar, üstün oyunu sonunda bu çeyreği de 62-51 önde bitirdi.
Karşılaşmanın son çeyreğine ev sahibi ekip hızlı başladı ve 14-0’lık bir seri yakaladı. İtalyan temsilcisi, 34. dakikada 65-62 öne geçti. EA Olimpia Milano'nun serisine Dragicevic attığı 3 sayılık basketle son verdi ve mücadelenin son 5 dakikasına 65-65 eşitlikle girildi. Maçın son bölümüne Langford ile bulduğu sayılarla 5 sayılık farkla önde giren İtalyan ekibi, skordaki üstünlüğünü korudu ve uzun süre geride götürdüğü maçtan 77-73 galip ayrıldı.
EA Olimpia Milano, bu sonuçla gruptaki 4. galibiyetini elde ederken, Türk ekibi 3. mağlubiyetini aldı.

Salon: Mediolanumforum
Hakemler: Srdan Dozai (Hırvatistan), Juan Carlos Garcia Gonzales (İspanya), Benjamin Jimenez (İspanya)
EA Olimpia Milano: Gentile 18, Samuels 12, Wallace 2, Moss 6, Jerrells, Melli 6, Langford 22, Haynes 3, Cerella, Lawal 8
Anadolu Efes: Vasileiadis 12, Lucas 12, Hopson 11, Savanovic 14, Semih 11, Planinic 5, Barac 2, Dragicevic 6, Birkan Batuk, Doğuş Balbay
1. periyot:  21-23
Devre: 32-41
3. periyot: 51-62
5 faulle çıkan: Vasileiadis 39.51 (Anadolu Efes)

0 yorum:

Yorum Gönder

~~~~~~~~~~~~~~~~~Yorum Kuralları~~~~~~~~~~~~~~~

Yorum yazmak için Google hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Eğer Google hesabınız yoksa yorum kutusundaki ''yorumlama biçimi''ne tıklayıp ''adı/url''yi seçerek İsminizi girin ve devama tıklayın.

1. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır, lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2. Küfür veya argo, spam içeren yorumlar barındırılmaz, silinir.

3. Türkçe imla kurallarına uymayan yorumlar kesinlikle yayınlanmayacaktır.


4. Youtube ve hizliresim.com haricinde yorumiçi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

**Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan Beni Bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.**